Fórum Coaching Debrecen

FórumCoaching – Debrecen

A coachingról

A coaching tudatosság és felelősségérzet fejlesztésével katalizátorként segíti az egyénben rejlő lehetőségek optimális kiaknázását, ezzel előidézve a lehető legjobb teljesítményt, mely így a csoport és a szervezet hatékonyságának és termelékenységének növekedését eredményezi. Ideális eszköz arra, hogy segítse a vezetőket és a csoport tagjait a konfliktusok megoldásában, változások kezelésében, a célravezető kommunikáció fejlesztésében, illetve, hogy csoportként és egyénként is hatékony és jól teljesítő alkotóelemét képezzék a szervezetnek.

Egy szervezet vezetőjét és középvezetőit a coaching abban támogatja, hogyan sarkallhatják személyesen beosztottjaikat, munkatársaikat egyéni teljesítményük fokozására, megsokszorozva ezáltal a szervezet eredményességét. A coaching megfelelő alkalmazásával garantált a célorientált előrehaladás, azaz az előre kijelölt nyomvonalon és irányban fejlődés következik be, mely hosszú távon magasabb szintű üzleti haszonhoz vezet.

A coaching növekvő népszerűségét a fent ismertetett módokon elért eredményeinek, rendkívüli hatékonyságának köszönheti, illetve annak, hogy vitathatatlanul átalakító hatással bír, mivel a coaching folyamatban résztvevő egyén (coachee) objektív figyelmet kapva, olyan dolgokat gondolhat át, és mondhat ki, amelyeket a folyamat előtt sosem tett meg. Így alkalmazása a vezetői képességek többszintű fejlesztése mellett az alábbi problémákra nyújt hatékony megoldást:

A coaching hozzáértő alkalmazásával – hatékony kérdezéstechnika, megfelelő eszköztárak alkalmazása, biztonságos és támogató háttér nyújtása mellett – a folyamat lezárását követően az alábbi változások tapasztalhatóak meg egy szervezetben:

A coaching folyamatáról

Egy-egy ülés során ügyfeleim megtapasztalhatják az aktív és objektív figyelem támogató erejét. Coachként ügyfeleimet nem múltbeli teljesítményük, hanem jövőben kibontakozó képességeik tükrében figyelem és segítem. Megbízható és támogató hátteret biztosítok, amelyben lehetőség van az egyén sikere, és a benne rejlő teljesítmény kibontakoztatására. Az ülésenként 60-90 perces, megoldásközpontú beszélgetésekkel abban támogatom ügyfeleimet, hogy a bennük megbúvó tudásra, megoldásokra és fejlődési lehetőségekre rátaláljanak, olyan nézőpontokon keresztül, amelyeket eddig nem használtak, nem fedeztek fel. A folyamat során az erősségek megszilárdítása, az egyéni megakadások elkerülése, és a csoportban való működés hatékonyságának növelése zajlik, melynek eredményeképpen az ügyfél képessé válik folyamatosan és magabiztosan a rövid és hosszú távú céljaira fokuszálni, motiváltan növelni saját egyéni hatékonyságát és teljesítményét.